top of page

Kūno forma

Atnaujinta: 2021-01-14

Aptarsime, kaip teisingai išmatuoti PLUS SIZE kūno formas, kad galėtumėtė pagal tai pasirinkti Jums labiausiai tinkančius drabūžius.

Iš viso yra 12 skirtingų kūno formų tipų, tačiau didžiausias dėmesys drabužių pramonės industrijoje yra

skiriamas 4 iš jų:


1. smėlio laikrodis,

2. šaukštas (kriaušė),

3. stačiakampis (bananas)

4. apverstas trikampis (obuolys).


JAV 2005 m. atliktas daugiau nei 6000 moterų formų tyrimas, parodė, kad 46% buvo stačiakampiai (bananai), daugiau kaip 20% šaukštai (kriaušės), šiek tiek mažiau nei 14% apversto trikampio (obuolys), ir 8% smėlio laikrodis.

Sužinokite savo kūno formos tipą.


Teisingai išmatuokite savo kūno formas, vadovaudamiesi šiomis gairėmis.

Krutinė. Vilkint liemenėlę ir rankas nuleidus prie šonų išmatuokite visą krūtinės dalį, laikant matavimo juostą lygiagrečiai grindims.

Liemuo. Išmatuokite siauriausią liemens dalį ties natūralia juosmens linija. Kaip rasti šią liniją? Pasilenkite į vieną pusę ir ties liemenių atsiradusi raukšlė, kuri yra šiek tiek žemiau krūtinės ląstos, ir yra laikoma juosmens linija. Neišsigąskite, jei ji bus aukščiau, nei įprastai dėvite kelnes.

Klubai. Stovėdama suglaudusi kulnus vieną šalia kito išmatuokite plačiausią klubų dalį. Tai maždaug toje vietoje, kur Jūsų kojos "susitinka" su liemeniu.


Kai atliksite visus matavimus, eikite į skaičiuoklę, kuri pagal duotis rodmenis nustatys, koks yra Jūsų kūno formos tipas.


P.S. Tikslius savo kūno išmatavimus pravartu žinoti ir apsiperkant mūsų parduotuvėje, nes būtent pagal juos rinkdamasi mūsų prekes - niekuomet neprašausite su dydžiu!!!

25 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page